Nieuwsbrief Haren 18 juli 2024

18 juli 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

18 juli 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Kom naar het Raadhuisplein festijn

De zomervakantie feestelijk afsluiten? Dan ben je bij het Raadhuisplein festijn op het goede adres!

Het Raadhuisplein festijn is georganiseerd door Sportcoach Haren in samenwerking met o.a. met het Forum en WIJ Jongerenwerk. Naast sporten en bewegen zijn er ook cultuur activiteiten te beleven. Het festijn is op 28 augustus van 12:00 tot 16:00 uur. Het is gratis en er is een vrije in- en uitloop. Klik hier voor meer info.

 

Gratis iets leuks doen in de vakantie?

Blijf jij thuis deze zomer? Dan is er voor jou genoeg te doen in Groningen. In alle wijken en dorpen zijn activiteiten waar je meestal gratis aan mee kunt doen. Een theatervoorstelling, knutselen of een survivalparcours? Er is van alles mogelijk. Check de website van Check050 voor de activiteiten bij jou in de buurt en bekijk dit filmpje voor een impressie van vorig jaar.

Ook de Stadjerspas heeft een goed gevuld zomerprogramma vol met uitstapjes, pretparken en andere leuke activiteiten. Speciaal voor iedereen met een smalle beurs.

Via de website Dat Geldt voor Mij van De VoorzieningenWijzer kun je zien of je recht hebt op nog meer extra's en regelingen.

 

Bijstand voor vervanging kapotte apparaten aanvragen

Is je wasmachine, televisie, laptop, kooktoestel of koelkast kapot? En heb je langer dan vijf jaar een laag inkomen? Dan kom je in aanmerking voor de witgoedregeling. Per september 2024 wordt deze regeling verruimd. Hierdoor kom je sneller in aanmerking voor een vergoeding. 

Mensen met een inkomen van 110% van het sociale minimum kregen een vergoeding van de gemeente om een nieuw apparaat te kopen als het stuk is. Deze regeling wordt per september uitgebreid: heb je een inkomen van 120% van het sociale minimum? Dan kun je een vergoeding aanvragen. Je hebt zelf de keuze om een nieuw apparaat te kiezen of een tweedehandse. Kijk voor meer informatie over de witgoedregeling op onze website.

 

Negen dagen bussen in plaats van treinen Groningen-Groningen Europapark

Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen het hoofdstation van Groningen en station Groningen Europapark. Dit heeft invloed op de trajecten tussen Groningen en Assen, Veendam, Winschoten en Weener (D). 

De treinvrije periode is nodig vanwege de sloop van de oude zuidelijke ringweg over het spoor. Het project Groningen Spoorzone gebruikt deze periode om werkzaamheden bij het station uit te voeren. Arriva en NS zetten vervangende bussen in. Voor veel reizigers van en naar de stad, is de beste optie om niet via station Groningen, maar rechtstreeks via station Groningen Europapark te reizen. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.

 

Zomerpret in Papiermolen en Kardinge

Zwembad Kardinge leuke, spetterende activiteiten voor het hele gezin. Zo kun je in Zwembad Kardinge terecht voor een dagje zwemplezier met extra veel speelmateriaal. Denk hierbij aan strandballen, gietertjes, de rots en de loopmat. Het wisselt per dag wat er in het water ligt.

In De Papiermolen liggen twee opblaasbare zwembadattracties in het bad: de interactieve IPS Splash Arena en het Experience Centre. Lekker klimmen, klauteren, spelen en vooral veel plezier maken. 

Ook worden er in de zomervakantie verschillende clinics aquasporten in De Papiermolen gegeven: elke woensdagochtend om 11:15 uur en op zaterdagochtend om 9:15 uur. Voor de clinics hoef je niet extra te betalen. Een zwemdiploma is verplicht. Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de clinics niet doorgaan. Kijk voor meer informatie en de openingstijden van de zwembaden op de website van Sport050.

 

In de zomervakantie geen Nieuwsbrief Haren

De komende zes weken verschijnt Nieuwsbrief Haren niet. Donderdag 5 september krijg je deze nieuwsbrief weer. Tijdens de zomermaanden op de hoogte blijven van nieuws uit en over de gemeente? Houd onze website en social media kanalen dan in de gaten.

Stella Dekker Fotografie

 
                                                           

Laatste nieuws