De Rieshoek

Sinds 1908 functioneert de Rieshoek als ontmoetingsplek voor Noordlaarders.  Tot 2014 gingen kinderen uit het dorp er naar school. Na de sluiting van de school, organiseerden Noordlaarders er al snel allerlei activiteiten. Zoals dorpsborrels en gymlessen. Op initiatief van dorpsbewoners werd het achterste deel van de Rieshoek in gebruik genomen door een kinderdagverblijf. Een dagbestedingscafé, dorpskapper en creatieve ondernemers zorgden in de loop van 2015 voor een levendige dagelijkse invulling van het gebouw.

In 2019 koopt een groep dorpsbewoners, verenigd in een stichting, de voormalige school. Stichting behoud en beheer de Rieshoek streeft naar een veelzijdige invulling van het pand, onder het motto ‘ Kleine bedrijvigheid en diensten voor het dorp’. Zodat de Rieshoek een grote rol kan blijven spelen in de leefbaarheid van Noordlaren. 

Wilt u een workshop, vergadering, bijeenkomst of feestje organiseren in de Rieshoek? Dat kan!  De stichting verhuurt de Tuinzaal, het Speellokaal en de Ontvangstruimte voor allerlei soorten activiteiten.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op derieshoek.nl of mailen naar rieshoek.noordlaren@gmail.com.