Nieuwsbrief Haren 13 juni 2024

13 juni 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

13 juni 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Proefproject met handhavers in Haren

Begin juni is onze Directie Veiligheid, afdeling Toezicht en Handhaving begonnen met een proefproject van drie maanden in Haren. Tijdens dit project willen onze handhavers meer in contact komen met inwoners. Hierdoor kunnen zij mogelijk sneller reageren op overlast, met als doel dit te beperken. Elke woensdagochtend kun je in het voormalig gemeentehuis in Haren tussen 09.00 en 12.00 uur langskomen. Om een gesprek aan te gaan, maar ook om eventuele ergernissen te delen.

Verder zijn de handhavers van maandag tot en met donderdag overdag in Haren aanwezig en op vrijdag ook 's avonds. Zie je hen lopen en heb je vragen of opmerkingen, benader hen dan. Hopelijk neemt door hun aanwezigheid de overlast af. Maar daarvoor hebben zij ook jou als inwoner nodig. 

 

Grote hoogtes, glasbak gluren én gezelligheid

Hoe ziet de Grote Markt eruit vanuit een hoogwerker? Wordt het glas in een glascontainer écht op kleur gescheiden? Kun je maaien vanuit een boot? En: hoe oud is de oudste vuilniswagen van Groningen? Ontdek het tijdens de Open Huiskamer op zaterdag 15 juni op de Grote Markt en maak kennis met de mensen die onze gemeente schoonhouden. 

Voor Mark van Dijken is de Grote Markt zijn dagelijkse werkplek. "We zijn de hele dag bezig om de gemeente er netjes uit te laten zien", zegt Mark. "Mensen hebben niet altijd in de gaten wat er voor nodig is om een plek als de Grote Markt schoon te houden. Er ligt iedere dag weer nieuw zwerfvuil. Dat is niet altijd fris en het lijkt soms wel eens dweilen met de kraan open. Maar ik doe mijn werk met veel plezier", lacht hij. Lees meer op onze website.

 

Groningen viert de liefde tijdens roze zaterdag

Op zaterdag 22 juni kunnen bezoekers van de Akerk elkaar de liefde verklaren in het bijzijn van een trouwambtenaar. Het evenement is onderdeel van Roze Zaterdag en is bedoeld voor iedereen die liefde en vriendschap voelt voor een ander en die liefde wil delen en vieren met elkaar en anderen.

Het uitspreken of hernieuwen van je trouw- of vriendschapsbelofte kan van 13:00 tot 17:00 uur in de Akerk aan het Akerkhof 2. De hele middag zijn er twaalf trouwambtenaren aanwezig. Je kunt vrij inlopen en je hoeft je niet aan te melden. "Groningen viert de liefde" is onderdeel van de programmering van Roze zaterdag 2024. Dit evenement is gericht op het vergroten van de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap. Kijk voor meer informatie en het overzicht van alle activiteiten op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni op de website van Roze Zaterdag Groningen.

 

Check die zwemplek

Met het vliegtuig naar Ibiza? In de file naar Zandvoort? Waarom al die moeite doen als je ook lekker kunt neerstrijken aan het water in onze eigen gemeente? En het is nog eens gratis ook. "Er zijn zoveel plekken waar je als het wat warmer wordt verkoeling kunt zoeken. Maar check wel even de kwaliteit van het water. Ziek worden na een zomerse dag is niet de bedoeling." 

"De website zwemwater.nl geeft een overzicht van veilige locaties waar je buiten kunt zwemmen. Ook zie je wat de kwaliteit van het water is en welke voorzieningen er zijn", aldus beleidsmedewerker Klaas Hoomans. Handig om te checken voor je je zwempak of -broek in de tas stopt. Maar waar moet je op letten als je op een niet-officiële zwemlocatie een duik wilt nemen? Dat lees je in het interview met Klaas op onze website

 
                                                           

Laatste nieuws