Nieuwsbrief Haren 4 juli 2024

4 juli 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

4 juli 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Inloopbijeenkomst herinrichting Dilgtweg

De gemeente wil de Dilgtweg in Haren verkeersveiliger maken. Wil je weten hoe de straat eruit kan komen te zien? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op donderdag 11 juli tussen 17:30 en 19:30 uur bij ZINN locatie De Dilgt. Het adres is Dilgtweg 3 te Haren. Tijdens de bijeenkomst kun je het voorlopige ontwerp voor de Dilgtweg bekijken en zien hoe dit ontwerp tot stand is gekomen. 

 

Denk mee over de toekomst van de Hortus en Biotoop Haren

Op dinsdag 16 juli is er een inloopbijeenkomst in De Hortus aan de Kerklaan 34 in Haren. Alle inwoners van Haren en Groningen zijn van harte welkom van 19:30 tot 21:30 uur. Het doel van de bijeenkomst is om jou enthousiast te maken om zelf met ideeën te komen voor een mooie nieuwe toekomst voor de Hortus Botanicus en De Biotoop.

Begin 2023 heeft de gemeente het terrein gekocht van de Rijksuniversiteit Groningen. We halen zoveel mogelijk ideeën, wensen en zorgen op. Die nemen we mee in de uitwerking naar verschillende scenario's. Meer informatie over het project vind je op onze website. Kom je naar de inloopbijeenkomst? Meld je dan aan vóór 14 juli door een e-mail te sturen

 

Herdenking slavernijverleden

Op zondag 30 juni vond de Herdenking van het Slavernijverleden plaats op de Ossemarkt. Dit gebeurde met twee minuten stilte en er werden kransen gelegd. Burgemeester Koen Schuiling gaf een toespraak.

"Velen van u waren er een maand geleden bij, toen ik namens het gemeentebestuur excuses aanbood voor het slavernijverleden van Groningen. Een aantal van u heb ik daarvoor en daarna gesproken. Ik besef dat sindsdien niet plots alles veranderd is. Ik weet dat die avond maar een stapje was in de beweging naar een eerlijkere en vrijere samenleving; een beweging die al veel eerder in gang is gezet. Maar ik geloof dat het wel weer een stapje was om die beweging onomkeerbaar te maken."

De hele toespraak lees je op onze website.

 

Stem op de nieuwe kinderburgemeester van Groningen

De vijf kandidaten zijn bekend! Vanaf vrijdag 28 juni proberen de kandidaten met hun campagne zoveel mogelijk stemmen te verzamelen om de kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. Als inwoner van de gemeente Groningen kun je tot woensdag 10 juli 17:00 uur stemmen op je favoriete kandidaat. Op donderdag 11 juli om 17:00 uur maakt burgemeester Schuiling de uitslag bekend. De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in september beëdigd.

De nieuwe kinderburgemeester wordt de zevende in de gemeente Groningen. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen konden zich met een filmpje en slogan aanmelden. Uit alle aanmeldingen zijn vijf kandidaten geselecteerd: Doris, Elske, Inez, Jasmijn en Mei Ling. Ze stellen zich voor in een filmpje

 

Duurzaam Groningen op Toer

Van 15 tot en met 19 juli komt Duurzaam Groningen naar je toe! Met een knipoog naar 'de Tour' hebben wij onze eigen mini reclamekaravaan ingericht. Deze week kun je ons op verschillende locaties vinden, ook bij jou in de buurt. Trakteer jezelf op heerlijke Franse hapjes, een goede kop koffie of thee en ontvang leuke cadeautjes terwijl je meer leert over duurzaam leven.

Onze adviseurs informeren je over het verduurzamen van je huis en de beschikbare subsidies. Daarnaast kom je meer te weten over klimaatvriendelijk vervoer en duurzame voeding. Of je nu vragen hebt over energie, vervoer, afval of voeding, wij hebben de antwoorden. Kom gezellig langs als onze mini reclamekaravaan bij jou in de buurt is

 
                                                           

Laatste nieuws