IJsvereniging De Hondsrug

IJsvereniging “de Hondsrug” is de meest bekende vereniging van Noordlaren. De bestuursleden zorgen, als koning winter zich aandient, voor ijs op de skeelerbaan. Daarnaast probeert het bestuur om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Wanneer het Zuidlaardermeer is bevroren, organiseren zij samen met andere ijsverenigingen toertochten op het meer.

Inwoners van Noordlaren kunnen door middel van een donateurkaart lid worden van De Hondsrug. Eén keer per jaar gaan de bestuursleden persoonlijk langs de deuren om de donateurkaarten te bezorgen en nieuwe leden te verwelkomen. De kaart staat garant voor onbeperkt ijspret als er een ijsbaan ligt. Jaarlijks heeft de ijsvereniging een algemene ledenvergadering.

Locatie
De ijsbaan bevindt zich direct achter de openbare basisschool de Rieshoek. Dit is ter hoogte van de Zuidlaarderweg 63 in Noordlaren.

Tarieven en openingstijden
Kijk voor meer informatie over de tarieven en openingstijden van de ijsbaan op: ijsverenigingdehondsrug.nl.

Bereikbaarheid
Bij de ijsbaan is een parkeergelegenheid. Tijdens grote evenementen, zoals een marathon, worden weilanden aangewezen als parkeerplaats.

Per openbaar vervoer is de ijsbaan te bereiken met buslijn 58 (Groningen – Assen), halte Kerkstraat. Tijdens spitsuren kan ook gebruik worden gemaakt van lijn 54 (Groningen – Gieten), halte Lageweg. Rond ongeveer 19.00 rijdt de laatste bus door Noordlaren. Eventueel kan ’s avonds nog worden gereisd met lijn 50 (Groningen – Assen), maar de dichtstbijzijnde halte, Oude Schoolweg, is ruim een half uur lopen.

Aankomende activiteiten

Er zijn geen aankomende evenementen.