Nieuwsbrief Haren 11 april 2024

11 april 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

11 april 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Zet je kliko vóór 7:00 uur aan de weg

De werkzaamheden aan de ringweg zorgen voor extra verkeersdrukte in Groningen. Ook vuilniswagens hebben daar last van. Daarom beginnen onze chauffeurs de komende maanden nóg vroeger met het ophalen van huisvuil. Als je je kliko vóór 7:00 uur aan de weg zet, weet je zeker dat hij wordt geleegd. Deze maatregel geldt tijdens de hele Operatie Ring Zuid. Dank voor je begrip.

 

Gratis Tegeltaxi rijdt weer vanaf 16 april

De Tegeltaxi gaat vanaf dinsdag 16 april weer rijden. Deze vrachtwagen van de gemeente haalt gewipte tegels op. Overtollige tegels en klinkers kun je op vaste dinsdagen in april, mei en juni aanbieden. Kijk voor de route, data en aanmelding op de website van Duurzaam Groningen.

Doel is om grijs te vervangen door groen. Groen werkt verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. En van groen word je gelukkig. Gewipte tegels kunnen een tweede leven krijgen als border of plantenbak. Is hier geen ruimte voor, dan kun je maximaal 20 m2 aan tegels aanbieden via de website van Duurzaam Groningen om op te laten halen. Tegelwippers maken kans op een cadeaubon van 100 euro.

 

Inkoopactie hybride warmtepomp

Energiezuinig wonen wordt steeds populairder. Logisch, want het is goed voor het milieu en scheelt energiekosten. In een goed geïsoleerd en geventileerd huis kan een hybride warmtepomp helpen om zuiniger te gaan verwarmen. Ook interesse in een hybride warmtepomp? Duurzaam Groningen maakt het je gemakkelijk met een aantrekkelijke inkoopactie. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk en je krijgt een offerte op maat. Je beslist natuurlijk zelf of je ingaat op het aanbod. Meer weten? Of aanmelden voor de online informatieavond op donderdag 18 april van 19:30 tot 20:30 uur? Ga naar de website van Duurzaam Groningen.

Geld lenen voor het verduurzamen van je huis of benieuwd naar de verschillende subsidies? Bekijk de mogelijkheden op Duurzaam Groningen.

 

Proef: Afkoelen tijdens hittegolven in Vinkhuizen en Hoogkerk

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Daarom start de gemeente Groningen deze zomer met een proef voor koele ruimtes in de wijken Vinkhuizen en Hoogkerk. Op extreem warme dagen kunnen bewoners van deze wijken, vooral kwetsbare ouderen, naar Wijkcentrum 't Vinkhuys en Dorpshuis Hoogkerk om af te koelen.

Vinkhuizen en Hoogkerk zijn wijken met veel steen en weinig groen. In de zomer kan het hier dus erg warm worden. Met de proef wil de gemeente kijken of er behoefte is aan koele binnenruimtes. Als dit zo is, wordt er gekeken of er ook in andere wijken koele binnenruimtes kunnen komen. 

Lees ook deze nieuwsberichten:

- Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen 25 euro korting krijgen op een fietshelm.

- En de Gouden Wortel 2024 gaat naar…?

 
                                                           

Laatste nieuws