Nieuwsbrief Haren 14 maart 2024

14 maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

14 maart 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Inwoners betrokken bij beheerplan zandwegen

Bij het maken van het beheerplan voor het onderhoud van de zandwegen in en rond Haren gaat de gemeente de aan- en omwonenden nauw betrekken. De gemeenteraad heeft hier unaniem een motie over aangenomen. Meer informatie vind je op de website van de gemeenteraad.

 

Paasspeurtocht Mikkelhorst

Heb je in aanloop naar Pasen zin om er even op uit te gaan? Van zaterdag 16 tot en met zaterdag 30 maart organiseert de Mikkelhorst een paasspeurtocht. Tijdens deze speurtocht ga je opzoek naar vrolijke eieren met letters die samen een zin vormen. Met de juiste oplossing kun je een klein prijsje ophalen bij de kassa. Een gezellig uitje voor kinderen, ouders, opa's en oma's. 

De eieren zijn versierd en verstopt door deelnemers van zorgboerderij De Mikkelhorst. De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Vrienden van de Mikkelhorst. Je hoeft je voor de speurtocht niet aan te melden, dus kom langs en doe mee. Meer informatie is te vinden op de website van de Mikkelhorst.

Foto: De Mikkelhorst

 

6 Procent minder afval per inwoner

De totale hoeveelheid huishoudelijk afval in de gemeente Groningen is in 2023 met 4.600 ton gedaald naar 87.000 ton. Dat terwijl het aantal inwoners met ongeveer 4.000 is toegenomen. De gemiddelde Groninger maakte 6 procent minder afval. Dat is een duidelijke trendbreuk en een groot compliment voor jou! Bovendien is het percentage van het afval dat nuttig wordt hergebruikt in Groningen gestegen tot maar liefst 70 procent. Wil je meer weten over onze vorderingen op weg naar een afvalvrije gemeente? Lees dan de laatste editie van onze Haal alles uit je afval-nieuwsbrief

 

Sporten vanuit Gronings perspectief

Het Groningse normaal: ken jij dat al? Hiermee bedoelen we dat alle sportaanbieders in de gemeente Groningen maatregelen hebben genomen om ongewenst of grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Ook weten alle sportaanbieders wat ze moeten doen als een sporter zich niet veilig voelt bij hun club of vereniging. Bij de start van het sportseizoen 2024-2025 moeten alle sportaanbieders in onze gemeente hieraan voldoen.

"Het Gronings normaal geldt voor sportaanbieders die een samenwerkingsrelatie hebben met de gemeente én aanbod hebben voor jeugd tot achttien jaar en/of kwetsbare groepen", aldus Edith Frijlink. Zij is Sportregisseur Sociale Veiligheid. Haar taak: zorgen dat alle sportverenigingen in Groningen meedoen aan het Actieplan 'Sociale veiligheid binnen de Groningse sport'. Kijk voor meer informatie op de website van Sport050.

 

Vanaf 22 maart ernstige verkeershinder in Groningen

Vanaf september kunnen auto's over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Om dat mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging van de Ring Zuid aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie. Vanaf volgende week, vrijdagavond 22 maart, zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit duurt tot maandag 2 september en levert vijf maanden lang ernstige verkeershinder op in de hele stad. Als automobilisten met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad vast en verwachten we files die uren kunnen duren.

Laat daarom de auto staan als het kan. Pak de fiets of neem de bus of trein. Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits. En check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd.

 

Gemeente gaat tandartskosten inwoners met lage inkomens vergoeden

Inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen binnenkort de kosten van hun bezoek aan tandarts of mondhygiënist declareren bij de gemeente. Het gaat om een proef per 1 april. Lees verder op onze website.