Nieuwsbrief Haren 18 april 2024

18 april 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

18 april 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Bouw nieuwe Brinkschool in Haren begint na de zomer

B&W vragen de raad om een krediet van ruim 15 miljoen euro voor de nieuwbouw van de Brinkschool aan de Rummerinkhof in Haren. Het opnieuw inrichten van een gedeelte van de Rummerinkhof als fietsstraat kost naar verwachting ruim 600.000 euro. De nieuwbouw van de Peter Petersenschool, ook aan de Rummerinkhof, is dit voorjaar in gebruik genomen.

In het nieuwe gebouw voor de Brinkschool komt ook ruimte voor kinderopvang en een gymzaal met een eigen ingang. Zo kunnen sportclubs deze zaal 's avonds gebruiken. Doordat een deel van het schoolplein op het dak van het schoolgebouw wordt gemaakt, kan veel groen rondom de school behouden blijven. De bouw begint na de zomer. In 2026 moet de school klaar zijn. Bekijk het definitief ontwerp

 

Trimbaan geopend in Noordlaren

In Noordlaren is zaterdagmiddag de gloednieuwe trimbaan achter ontmoetingsplek de Rieshoek feestelijk in gebruik genomen door kinderen en jongeren uit het dorp. Dorpswethouder Kirsten de Wrede gaf hiervoor het startsein. Inwoners van Noordlaren hebben ervoor gezorgd dat de trimbaan er kwam. Zij hebben het geld geregeld en de gemeente heeft ook een bijdrage gedaan. 

 

Biotoop Haren open dag 26 mei 2024

Ruim 100 deelnemende ateliers, theaters, studio's, horeca en diverse andere creatieve bedrijven openen hun deuren. Kom 26 mei 2024 van 11:00 uur tot 17:00 uur kijken bij de creatieve broedplaats van Noord-Nederland, De Biotoop in Haren.

Bezoek de studio's van fotografen, architecten en designers. Snuffel in de vele ateliers van beeldhouwers, schilders en grafici van naam. Krijg advies over een nieuw ontwerp voor kleding, website of een meubel. Beleef een korte voorstelling. Bezoek een Open kas en Zelfoogsttuin. Kom springen op de trampolines of neem een rustmomentje met een lekker drankje op het terras of in het gras. 

 

Op 1 juni is het gratis Grote Markt Festival! Kom je ook?

De werkzaamheden op de Grote Markt zijn bijna voltooid. We hebben dan een prachtig plein met water, bomen en ruimte. Reden om dit 1 juni 2024 met elkaar te vieren!

Behalve muziek en dans is er een kinderspeelplek bij de fonteinen, kun je een audiotour doen over de geschiedenis van de Grote Markt en zijn er theatervoorstellingen. In de Martinikerk kun je genieten van optredens van koren. Vindicat en Grand Theatre houden een open huis met rondleidingen. En in het Stadhuis kun je de archeologische vondsten uit de Grote Markt bewonderen.

's Avonds kunnen de voetjes van de vloer met het Broken Brass Ensemble en andere artiesten! Tot 00.00 uur kan er worden gedanst. Het programma is gratis! Kom je ook? 

 

Het is voorjaar: vergroen je huis en tuin met subsidie

Het voorjaar is dé periode om aan de slag te gaan met je tuin, huis of bedrijfspand. Verwijder tegels, poot meer planten of vang regenwater op en krijg poen voor je groen.

Voor dit soort maatregelen kan je zogenaamde klimaatsubsidie ontvangen van de gemeente. Wees er snel bij want op = op. Subsidie aanvragen kan nog tot 30 juni.

Ga naar de website van de gemeente en vul op het formulier in wat je wilt aanpakken. Je aanvraag is een jaar geldig. Je kunt ook met terugwerkende kracht tot een jaar geleden subsidie aanvragen voor maatregelen die je al hebt genomen.

Foto: Stichting Steenbreek

 

Week van Taal: kom langs bij een van de Taalhuizen

In de Week van Taal van 15 tot en met 19 april zetten de Taalhuizen in Groningen de deur wijd open. Ze laten zien hoe ze kunnen helpen bij lezen en schrijven. Dit jaar is er speciale aandacht voor ouders met jonge kinderen. Je kunt hulp krijgen van één taalvrijwilliger of in een groep. De medewerkers zijn getraind om jou goed te helpen met wat jij wilt leren. Je leert op jouw niveau. Het Taalhuis is gratis.

Het Taalhuis is een samenwerking van Forum Groningen, Alfa-College, Noorderpoort, gemeente Groningen, Stichting Lezen & Schrijven. Als je wilt weten waar de Taalhuizen staan en wat je daar kunt doen, kijk dan op de website van het Forum.

 

Papiermolen bijna klaar voor opening

Dit jaar opent de Papiermolen een week later de deuren, maar blijft vervolgens twee weken langer open in september. Het zwemseizoen is dit jaar van 4 mei tot 15 september.

De reden hiervoor is omdat de nazomer steeds mooier wordt en het voorjaar kouder. Doordat het bad een week later opengaat is er ook meer tijd voor onderhoud. Zo heeft het hele bad inmiddels een compleet nieuwe coating laag gekregen. Deze laag beschermt het bad tegen betonrot, maar zorgt er ook voor dat het water er mooi blauw uitziet in de zomer. Het bad wordt inmiddels gevuld met 4,5 miljoen liter water. Nadat het water warm is gemaakt dan kunnen de deuren open en kan er gezwommen worden. 

 

Lees ook deze nieuwsberichten:

- Gemeente Groningen wint Gouden Wortel 2024

 
                                                           

Laatste nieuws