Nieuwsbrief Haren 21 maart 2024

21 maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌

21 maart 2024

Nieuwsbrief Haren

Verkeershinder Middelhorsterweg

De Middelhorsterweg is van maandag 25 maart 2024 07:00 uur tot en met donderdag 28 maart 18:00 uur afgesloten wegens asfalteringwerkzaamheden. De omleidingen zijn hieronder weergegeven. Houd hier dus rekening mee in je reistijd.

Werkzaamheden zandwegen

Het is inmiddels droger weer, daarom kunnen we volop aan de slag op en bij de zandwegen. Zo knappen we de fietspaden langs de zandwegen op. Daar zijn we de komende weken nog mee bezig. De meeste gaten in de wegen zijn inmiddels gedicht. De komende week starten we ook met de ploegronde op de wegen waar dat nodig is.

Ring Zuid en Julianaplein vanaf vrijdag 22 maart ruim 5 maanden deels dicht

Vrijdagavond 22 maart begint aannemerscombinatie Herepoort om 22:00 uur met de grootschalige werkzaamheden onder de noemer Operatie Ring Zuid. In verschillende fases gaan delen van de zuidelijke ringweg en het Julianaplein dicht. Deze afsluitingen zorgen voor ernstige verkeershinder in en rond de stad Groningen. Om ervoor te zorgen dat het autoverkeer niet volledig vast komt te staan, moet het aantal auto's op de wegen in Groningen fors omlaag. Op 2 september is het klaar en kunnen de eerste auto's over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Lees er meer over op groningenbereikbaar.nl.

Gratis compost afhalen op 29 en 30 maart

Inwoners van de gemeente Groningen scheiden hun afval steeds beter. Als beloning deelt de gemeente weer gratis compost uit. De bodemverbeteraar kan dit jaar op zes plekken worden afgehaald. Zo hopen we dat veel mensen hiervan profiteren. De compostuitgifte is op Goede Vrijdag (29 maart) en zaterdag 30 maart, zolang de voorraad strekt. De adressen en openingstijden vind je op onze website. Er geldt een maximum van één aanhanger per persoon. Zorg je zelf voor emmers of zakken? De gratis compost is alleen voor inwoners van de gemeente Groningen. Neem je huisvuilpas mee als bewijs.

Laag inkomen? Vraag kwijtschelding gemeentelijke belasting aan

Heb je een laag inkomen? En weinig vermogen? Dan hoef je geen gemeentelijke belasting te betalen. Kwijtschelding kun je aanvragen via het Noordelijk Belastingkantoor. Kijk om aan te vragen en voor alle voorwaarden op gemeente.groningen.nl/kwijtschelding.

Je kunt op elk moment kwijtschelding aanvragen. Heb je de aanslag al betaald en wil je kwijtschelding aanvragen? Dat kan tot drie maanden nadat je het hele bedrag hebt betaald.

Let op: als je automatische kwijtschelding krijgt, kun je dit zien op je aanslag. Je hoeft dan zelf geen kwijtschelding aan te vragen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van de aanvraag? Dan kun je terecht bij WIJ Groningen.