Nieuwsbrief Haren 23 mei 2024

23 mei 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

23 mei 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Nationale Buitenspeeldag 12 juni

Op woensdag 12 juni is de Nationale buitenspeeldag. Op deze dag kunnen kinderen tussen 15:00 en 17:00 uur leuke activiteiten doen op het grasveld bij de Koeman Playground, zoals boogschieten, op het springkussen of flessenvoetbal. Het is vrije inloop, aanmelden is niet nodig.

 

Voetbaltoernooi 12 juni

Op 12 juni wordt tijdens de Nationale Buitenspeeldag een voetbaltoernooi georganiseerd op de Koeman Playground. Het is een 5 tegen 5 toernooi, voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Er zijn drie wissels toegestaan. De teams mogen dus maximaal uit acht spelers bestaan. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Sportcoach Haren.

 

Tijdscapsule weer terug in windroos Grote Markt

Op dinsdagochtend 21 mei is de tijdscapsule teruggeplaatst in de Grote Markt. Op 5 mei 1995 werd ze daar al eens begraven. De bedoeling was dat de capsule 1.000 jaar zou blijven liggen, maar vanwege werkzaamheden aan het plein werd ze tijdelijk naar boven gehaald en veilig bewaard in het Stadhuis. De tijdscapsule ligt in de verhoogde windroos onder de bomen aan de oostkant van het plein.

In de koker zitten microfilms met krantenpagina's. Lezers van Nieuwsblad van het Noorden schreven in 1995 berichten aan de toekomstige inwoners van de stad. Op de deksteen staat de tekst: '5 mei 1995 50 jaar bevrijding. 5 mei 2995 duizend jaar in vrijheid verder.' Op die datum mag de capsule worden geopend. Meer hierover lees je op onze website

 

Europese verkiezingen op donderdag 6 juni

Op donderdag 6 juni is de verkiezing voor het Europees Parlement. Je bepaalt dan samen met alle andere kiezers welke Nederlandse kandidaten in het Europees Parlement komen. De mensen in het Europees Parlement beslissen mee over de plannen voor Europa.

Om te kunnen stemmen, heb je een stempas nodig. Heb je geen stempas gekregen? Ben je jouw stempas kwijt? Of is je stempas beschadigd? Lees op onze website hoe je een nieuwe stempas aanvraagt.

Kun je niet zelf stemmen? Dan kun je iemand anders voor je laten stemmen. Op onze website lees je hoe je dit moet regelen.

 

Gratis met de verkiezingstaxi naar het stemlokaal op 6 juni

Kun je moeilijk lopen of heb je een andere beperking? Maar wil je wel zelf stemmen? Maak dan gebruik van de gratis verkiezingstaxi. Op de verkiezingsdag haalt de verkiezingstaxi je thuis op en brengt je naar een goed bereikbaar stemlokaal bij jou in de buurt. Als je hebt gestemd, word je weer thuisgebracht.

Je kunt tot donderdag 6 juni 12:00 uur een afspraak maken. Bel voor het maken van een afspraak naar 088 339 4850 of stuur een mail naar Connexxion. Geef aan dat het gaat om de verkiezingstaxi, noem het ophaaladres en het adres van het stemlokaal. Op je stempas staat een stemlokaal dat dicht bij jou in de buurt is. Alle stemlokalen vind je op onze website.

 

A28 van 24 tot 27 mei dicht van Julianaplein tot Groningen-Zuid

De A28 is van vrijdag 24 mei 22:00 uur tot maandag 27 mei 06:00 uur dicht vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid, voor het verkeer richting Assen. Dat betekent ook dat verkeer vanuit Drachten (A7) en vanaf Ring West (N370) niet richting het Julianaplein kan rijden. 

De A28 in de andere richting blijft open. Dat houdt in dat verkeer uit de richting Assen gewoon over de A28 richting Groningen (centrum) kan rijden. Ook de verbinding via het Julianaplein richting Drachten of Ring West blijft open. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.

De situatie rond het Julianaplein in het weekend van 24 tot 27 mei.

 
                                                           

Laatste nieuws