Nieuwsbrief Haren 28 maart 2024

28 maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

28 maart 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Omleiding Kerklaan

Van dinsdag 2 april 2024 07:00 uur tot 8 april 2024 17:00 uur zijn er asfalteringswerkzaamheden aan de Kerklaan te Haren. Dit zorgt voor een stremming en omleiding. Op de kaart hieronder zie je de omleiding weergegeven. De verwachte vertraging is 5-10 minuten. 

 

Nieuwe buslijn van P+R Haren naar Corpus den Hoorn

Vanaf vrijdag 29 maart rijdt de nieuwe buslijn 16 op werkdagen in de ochtend en de middag van P+R Haren naar Corpus den Hoorn. Met deze buslijn kunnen medewerkers van de bedrijven op bedrijventerrein West, zoals het Martini Ziekenhuis, rechtstreeks naar hun werk reizen.

Buslijn 16 gaat rijden langs de haltes P+R Haren, Martini Ziekenhuis Zuid, Martini Ziekenhuis hoofdingang, Corpus den Hoorn Zuid en Sportlaan. Hierdoor zijn Martini Ziekenhuis, Certe, Lentis Dignis en Maartenshof goed bereikbaar, net als de aanliggende bedrijven in het gebied.

Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

 

Feestelijke opening nieuwe zelfbedieningspont over Drentsche Diep

Morgen, vrijdag 29 maart, is de feestelijke opening van de vorig jaar in gebruik genomen pont en fietspaden van het populaire fietsrondje Zuidlaardermeer. De nieuwe pont blijkt een groot succes. De schatting is dat in 2023 ruim 25.000 mensen hiermee zijn overgevaren. De pont heeft 7.100 vaarbewegingen gemaakt in 2,5 maand tijd. 

De officiële opening gebeurt door onze wethouder Mirjam Wijnja en wethouder Annemiek Hoesen van de gemeente Midden-Groningen. Met de start van het nieuwe vaarseizoen van de pont op 1 april kunnen fietsers bij Jachthaven Meerwijck weer het Drentsche Diep oversteken. De oversteek maakt een volledig wandel- of fietsrondje om het Zuidlaardermeer mogelijk. De nieuwe pont is elektrisch en duurzaam en geschikt voor gebruik met rolstoel, scootmobiel en duofiets.

 

Informatieavonden voor aanleg glasvezel in Haren

KPN organiseert op maandag 8 en dinsdag 9 april twee informatieavonden over de aanleg van glasvezel in Haren. Met glasvezel krijgen inwoners, ondernemers en organisaties een snellere internetverbinding. De informatieavonden vinden plaats in het Harens Lyceum aan de Kerklaan van 19.00 – 20.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Tijdens de informatieavonden wordt uitleg gegeven wat KPN gaat doen, wat de planning is en waar ze gaan beginnen. Aanmelding voor deze avonden is niet nodig. 

 

Voorjaarsopruiming? Huisvuilpas niet vergeten!

Komende tijd lekker aan de slag in huis of tuin? En kom je vervolgens grofvuil brengen? Houd dan rekening met aangepaste openingstijden vanwege de feestdagen. De afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat en de Electronstraat in Groningen zijn op Tweede Paasdag (maandag 1 april) gesloten. Morgen, Goede Vrijdag, zijn ze wel open. Ook op zaterdag 27 april (Koningsdag), donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) zijn de afvalbrengstations gesloten. Kijk voor meer informatie op onze website.

Verder is het in deze tijd van het jaar drukker dan gemiddeld bij de afvalbrengstations, houd dus rekening met wachttijden. Vermijd de spits vanwege Operatie Ring Zuid en, misschien wel het allerbelangrijkste, vergeet niet je huisvuilpas mee te nemen. Want zonder huisvuilpas kunnen we je helaas niet helpen.

 

Samen wippen we Groningen groen

Het NK Tegelwippen is weer begonnen. De gemeente Groningen doet mee met de slogan 'Samen wippen we Groningen groen'. Doel is dat inwoners zoveel mogelijk tegels en stenen in hun tuin vervangen door gras, bloemperken, struiken, bomen of geveltuinen. In 2023 is er in de gemeente een recordaantal van ruim 126.000 tegels gewipt. Het streven is dat nu te overtreffen.

Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja: "Het is bewezen dat mensen van groen gelukkig worden. Groen is daarnaast belangrijk om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. Een groene tuin helpt wateroverlast te voorkomen, geeft verkoeling en is goed voor de biodiversiteit." Aan het Groningse NK Tegelwippen is een winactie gekoppeld. Kijk voor meer informatie op duurzaamgroningen.nl/nk-tegelwippen

 

Gemeente investeert fors in schoolgebouwen

Behalve thuis is school misschien wel de belangrijkste plek in het leven van een kind. School speelt een belangrijke rol bij veilig en gezond opgroeien. Daarom investeert de gemeente Groningen met het scholenplan 'Gro Up' stevig in verbouw, nieuwbouw en renovatie van tientallen schoolgebouwen. Om de kwaliteit van scholen te verbeteren, maar ook de schoolomgeving en de leefbaarheid van de wijk of het dorp. Want alle kinderen en jongeren verdienen maximale kansen in hun ontwikkeling, in welk gezin of op welke plek zij ook geboren worden.

De komende jaren investeert de gemeente wederom miljoenen euro's om de schoolgebouwen nog meer kwaliteit te geven. Meer informatie hierover en de actuele ontwikkelingen op de scholen vind je op scholenplan-gro-up.nl.

Foto: het Kindcentrum in Ten Boer.

 

Logeerhuis De Opstap moet mantelzorgers ontlasten

Wethouder Inge Jongman heeft op 22 maart aan de Molukkenstraat in Groningen 'De Opstap' heropend. Dit is een logeerhuis voor mensen die tijdelijk geen beroep kunnen doen op een mantelzorger, zoals een partner of familielid. Het huis biedt mensen een aangenaam tijdelijk verblijf en de mantelzorger kan even 'op adem komen'. Dit voorkomt overbelasting van mantelzorgers.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het huis. Zij krijgen daarbij hulp van een coördinator. Met het logeerhuis biedt de gemeente ondersteuning aan mantelzorgers zodat mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Wil je je als gast aanmelden? Of wil je vrijwilliger worden? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op deopstap050.nl.

 

Werken bij de gemeente Groningen: hier doe je het voor

Op 1 april gaat onze arbeidsmarktcampagne 'Hier doe je het voor' weer van start. Deze campagne was ook vorig najaar al te zien in en om Groningen.

'Hier doe je het voor' is gebaseerd op de maatschappelijke impact van werken bij de gemeente Groningen. Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen: hier doe je zichtbaar en zinvol werk voor al onze 238.000 inwoners.

De campagne is 4 weken lang te zien op sociale media en op diverse plekken in de openbare ruimte. Meer weten? Kijk op werkenbijgroningen.nl.

 
                                                           

Laatste nieuws