Nieuwsbrief Haren 4 april 2024

4 april 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 
 

4 april 2024

 
 

Nieuwsbrief Haren

 

Terugblik: feestelijke opening pontje over Drentsche Diep

Vrijdag 29 maart was de feestelijke opening van de pont over het Drentsche Diep. De oversteek maakt een volledig wandel- of fietsrondje om het Zuidlaardermeer mogelijk. De pont is vorig jaar in gebruik genomen.De nieuwe pont is elektrisch en duurzaam, omdat de stroom wordt opgewekt door zonnepanelen. Ook is de pont toegankelijk voor mensen met een handicap en geschikt voor gebruik met rolstoel, scootmobiel en duofiets. Meer informatie vind je hier.

 

Informatiebijeenkomst de zero-emissiezone

Op maandag 25 maart was er een grote informatiebijeenkomst in het Stadhuis over de zero-emissiezone in Groningen. Een zero-emissiezone is een gebied waar in principe geen bedrijfsvoertuigen met CO2-uitstoot welkom zijn. Alleen batterij-elektrisch, waterstof en eventueel andere nieuwe vormen van zero-emissie-aandrijving zijn dan toegestaan. In de binnenstad van Groningen geldt vanaf 1 april 2025 een zero-emissiezone voor bedrijfsvoertuigen. Voor bestaande bedrijfs- en vrachtauto's geldt tot uiterlijk 2030 een overgangsregeling. De zero-emissiezone geldt niet voor personenauto's.

Onderwerpen van gesprek waren thema's als het proces rondom de invoering van de zero-emissiezone en het verkeersbesluit, ontheffingen en overgangsregelingen en laadinfrastructuur. Ook was er interesse voor alternatieven als deelmobiliteit en cityhubs. Een verslag van de bijeenkomst, de presentatie, de informatiepanelen en een overzicht van de vragen en antwoorden zijn binnenkort te vinden op groningendoethetzero.nl.

 

Gemeente Groningen zoekt nieuwe kinderburgemeester

De gemeente Groningen zoekt een nieuwe (loco-) kinderburgemeester voor de periode september 2024 tot september 2025. Als kinderburgemeester denk en praat je mee over wat je belangrijk vindt in de gemeente Groningen. In dit filmpje vertellen ex-kinderburgemeesters wat een kinderburgemeester allemaal doet.

Alle kinderen uit de groepen 6 en 7 die wonen in de gemeente Groningen kunnen zich aanmelden als kandidaat. Hiervoor moeten ze een vlog maken van maximaal één minuut en het aanmeldformulier invullen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website. Aanmelden kan tot 22 mei. 

 

25 euro korting op een regenton

Vang regenwater op in een regenton. Zo heb je altijd een voorraad water voor je tuinplanten als het even niet regent. Het is gratis en kalkvrij, dus ook zeer geschikt voor het ramen lappen. Bovendien komt dit water niet in het riool terecht en help je wateroverlast te voorkomen. Daarom: iedere tuin een ton.

Inwoners van Groningen profiteren nu van 25 euro korting op een ton naar keuze. De korting wordt direct verrekend bij de kassa van veertien deelnemende winkels. Met deze actie stimuleert de gemeente het gebruik van regenwater. Vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen. De kortingsbon staat op duurzaamgroningen.nl/regenton en is ook verkrijgbaar bij de klantenservice van de winkels. De actie loopt tot 1 december 2024.

https://duurzaamgroningen.nl/artikelen/25-euro-korting-op-een-regenton

 

Met korting het openbaar vervoer uitproberen tijdens Operatie Ring Zuid

Automobilisten van en naar Groningen kunnen sinds woensdag 3 april een ov-dagretour met korting aanschaffen. Vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar willen met deze campagne 'bekijk het ov' reizigers aanmoedigen om het openbaar vervoer eens uit te proberen als alternatief voor de auto, om zo de verkeershinder tijdens Operatie Ring Zuid te omzeilen. De kortingsactie loopt tot en met zondag 14 juli. 

Met de vele wegwerkzaamheden in en om Groningen, is het openbaar vervoer een goed alternatief voor de auto. In de drie noordelijke provincies zijn veel snelle bus- en treinverbindingen. Reizen met het ov is comfortabel. 

 
                                                           

Laatste nieuws